צילום: אסף אמברם

 

פשטידת ספגטי בצורת  עוגה עם גבינות ופרחי ברוקולי

מצרכים לתבנית קפיצית בקוטר 24:

  • 1 ראש ברוקולי
  • 1 חבילה ספגטי מספר 5 ברילה
  • 150 גרם גבינה בולגרית או פטה עיזים רכה
  • 250 גרם (מיכל) גבינת ריקוטה או גבינת שמנת
  • 125 גרם (1/2 קופסה) קוטג'
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

– חותכים את הברוקולי לפרחים שווים בגודלם, קצת יותר קטנים מרוחב התבנית, ומבשלים בסיר עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים. הברוקולי לא מוכן עד הסוף וזה בסדר.

– מבשלים את הספגטי בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.

– בקערה גדולה שמים גבינה בולגרית, ריקוטה, קוטג', ביצים וגבינה צהובה ומערבבים היטב.

– מוסיפים את הספגטי ומערבבים.

– משמנים תבנית קפיצית בחמאה ומניחים  מתערובת הספגטי והגבינה עד 1/3 גובה.

– מפזרים פרחי ברוקולי עם הראש כלפי מטה ומכסים בספגטי שנותר.

– אופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה.

– הופכים, מצננים לגמרי ורק אז חותכים.

בתאבון