לכבוד החנוכה. צילום: גלית אלפרט

 

1. סופגניות קקאו במילוי רוטב שוקולד לבן ווניל | מתכון באדיבות גלית אלפרט – שוקולטיירית בעלת בוטיק השוקולד "גליתא"

חנוכה הוא חג של אור גדול, חג של ניסים אמיתיים, חג מצוין ליצור את הנס הבא שלכם. ומכיוון שהנס מתוק מאוד, קבלו גם מתכון לסופגניות קקאו קצת אחרות, אבל ממש קלות להכנה

החומרים לכמות של כ – 20 סופגניות:

בסיס

  • 1 כוס חלב
  • 125 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר (אפשר גם סוכר חום)
  • כוס קמח
  • 2 כפות קקאו
  • 3 ביצים

מילוי:

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • כפית וניל

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה עד שהחמאה נמסה לגמרי בתוך הסיר (לא להגיעה לרתיחה)
  2. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והקקאו בפעם אחת לתוך הסיר ומערבבים
  3. מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה
  4. מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה – לערבב טוב טוב בין ביצה לביצה
  5. מחממים סיר עם שמן עמוק
  6. כשהשמן חם בעזרת כף מזלפים את הסופגניות לתוך השמן
  7. מחכים שהם יתרוממו לפני השטח של השמן ומטגנים כ – 2 דקות כל סופגנייה. הופכים בעזרת כף את הסופגניות בזמן שהן בשמן.
  8. מוצאים על גבי נייר סופג
  9. מצננים קלות
  10. בזמן הזה מכינים את המילוי: מרתיחים את השמנת לרתיחה מלאה, שופכים על השוקולד, מערבבים היטב , מוסיפים את הווניל ומערבבים שוב
  11. מזריקים את המילוי לתוך הסופגניות
  12. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים

 

סופגניות קקאו. צילום: גלית אלפרט

 

הערות:

  • את הסופגניות הללו יש לאכול כשהן טריות, לא ניתן לשמור אותן ליום שאחרי
  • אם רוצים ניתן לאפות את הסופגניות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 10-15 דקות ולקבל בעצם פחזניות קקאו נהדרות (המילוי אותו דבר)

**המתכון באדיבות גלית לב אלפרט שוקולטיירית בעלת בוטיק השוקולד "גליתא" בדגניה ב'  וקיבוץ צובה.

 

2. אינסוף אפשרויות – סופגניות להכנה ביתית | המתכון באדיבות רבקה טוטיאשוילי

צילום: רבקה טוטיאשוילי

 

אז נכון שיש עוד חודש לחג החנוכה, אבל כולנו כבר התחלנו לזלול את הסופגניות הטעימות. כולנו כבר זנחנו לחלוטין את הסופגניות עם הריבה והמעדיפים את הסופגניות היוקרתיות והמיוחדות. ואם כך סופגניות עתירות שוקולד וממרחים – אז למה שלא נכין אותם בבית ונפחית קצת בכמויות הסוכר והשמן.

רבקה טוטיאשוילי, קונדיטורית ומנחת קורסים דיגיטליים לקונדיטוריה, מציעה סופגניות מושלמות בעיצוב אישי וייחודי, ומציגה שלב אחר שלב איך אפשר להכין אותם לבד בבית! הנה הן, במלוא הדרן:

המתכון לסופגנייה- הבסיס לשלל הסופגניות:

15 סופגניות:

1/2 ק"ג קמח

כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס חלב/ מים

2 ביצים מדיום

50 מ"ל שמן

1 כף ברנדי

 

רבקה טוטיאשוילי

 

  1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים יחד כ- 7 דקות
  2. או לשים ביד לבצק אחיד. (יש ללוש הרבה)
  3. מכסים בניילון נצמד ומחכים עד הכפלת הנפח, מחלקים ל-15 חלקים ויוצרים כדורים.
  4. (אפשר להיעזר במעט מאוד קמח אם הבצק נדבק ליד)
  5. מניחים כל עיגול על נייר אפיה משומן, מתיזים שמן בספריי על העיגולים ומכסים בניילון נצמד בצורה רופפת.
  6. לאחר הכפלת הנפח מחממים שמן בסיר עמוק ורחב ל- 160 מעלות, 4 סופגניות כל פעם, 2 דקות טיגון מכל צד.
  7. מניחים את הסופגניות על נייר סופג, מקררים מעט,
  8. מזריקים מילוי מצפים ומקשטים.
צילום: רבקה טוטיאשוילי

 

3. מיני סופגניות ריבה וקינמון אפויות בכוסות | המתכון באדיבות "שמרית"

 

צילום: אמיר מנחם

 

לרגל חנוכה, מגישה חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, מתכון לסופגניות אפויות ביתיות, קלות הכנה ובכוסות! הסופגניות במילוי ריבה ובשימוש נטורינה של שמרית, על בסיס שמן קוקוס, תחליף מרגרינה איכותי עשיר לאפייה מנצחת. חג שמח!

מצרכים (לכ- 15 מיני-סופגניות):

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח (500 גרם)
  • 1/2 שקית שמרית (25 גרם)
  • 1/4 כוס + 2 כפות סוכר (75 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 120 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" רכה, חתוכה לקוביות

למילוי:

  • 400 גרם ריבת תות/פטל

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1.  בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך כ- 8 דקות.
  2. משמנים מעט את הבצק,  מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי).
  3. מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה. ממלאים כל כלי בריבה.
  4. מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 כדורים קטנים.
  5. מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות, למשך 25 ל-30 דקות, או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות. אם הן משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות עם נייר כסף וממשיכים לאפות.
  7. מצננים (לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים!), זורים את אבקת הסוכר ומגישים.

 

4. סופגניות ביס בציפוי חליטת קוקוס קרמל| המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית

צילום: הדס ניצן

 

רכשתם לאחרונה מחבת שקעים או מכשיר קייק-פופס ועדיין לא בטוחים כיצד ניתן להכין בהם סופגניות שהן גם דלות בשמן וגם טעימות? "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מציעה: מתכון לסופגניות ביס בציפוי לא שגרתי של חליטת קוקוס קרמל.

מצרכים לבצק הסופגניות:

  • 1 גביע אשל / 200 גרם יוגורט
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1.5 כוסות קמח תופח / 1.5 כוסות קמח לבן + 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי הסופגניות:

  • 100 גרם שוקולד לבן / שוקולד חלב
  • 1/2 כוס חלב
  • 150 גרם חליטת קוקוס קרמל / קוקוס מלון של "חוות דרך התבלינים"

אופן הכנת הסופגניות:

  • בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הסופגניות מלבד הקמח.
  • נוסיף את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים / את מכשיר הקייק-פופס, ונמלא כל שקע עד הסוף.
  • נאפה את הסופגניות משני הצדדים עד שיקבלו גוון זהוב, במשך כ-5 דקות סך הכל (במכשיר קייק-פופס אין צורך להפוך). חשוב לשים לב לזמן האפייה ולא לייבש את הסופגניות.

אופן הכנת הציפוי:

  • נמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם החלב.
  • נצנן מעט ונטבול כל סופגנייה בשוקולד המומס.
  • כשהשוקולד עוד חם, נפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה.

*במידה ואין ברשותכם מחבת ייעודית לטיגון סופגניות ללא שמן או את מכשיר הקייק-פופס, ניתן גם לטגן את הסופגניות בשמן עמוק עד להשחמה יפה. מחיר המחבת: 149 ₪, מחיר הקייק-פופס: 249 ₪

את המחבת, הקייק-פופס והחליטות ניתן להשיג ב"חוות דרך התבלינים", בית לחם הגלילית.