אחר הצהריים ערך משרד הבריאות (ה') מסיבת עיתונאים בשל החשד להימצאות חיידק הסלמונלה אצל ספק הטחינה "הנסיך". חברת סלטי שמיר, שמשווקת מוצרים גם תחת המותג של רשת 'שופרסל', הודיעה כי תוריד מהמדפים סלטים שייצרה בשל השימוש בחומרי הגלם של טחינת "הנסיך". מפעל טחינה "הנסיך" בעילבון נסגר היום בעקבות הפרשה ומשרד הבריאות הודיעה שיפעל בכלים משפטים.

 ראיון מתוך תכנית "כלכלי בלילה" הלילה 23:00

ראש שירות בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, אמר בעקבות פרשות הזיהום האחרונות בקורנפלקס ובטחינה כי "אנחנו לא רואים עלייה בתחלואה בסלמונלה בישראל. לא ראינו חולים שחלו בזן שהיה במוצרים".

בהתייחסו לפרשת הזיהום בטחינת "הנסיך" אמר פרופ' גרוטו כי "ביום ראשון, שבעה באוגוסט, התקבל דיווח שנמצא חיידק סלמונלה בטחינה גולמית שמגיעה ממפעל טחינה 'הנסיך'. ברגע שקיבלנו את זה הבנו שיש בעיה בחומר הגלם. שטראוס וצבר לא השתמשו באותו מוצר והחזירו את חומר הגלם ליצרן. ביום שני יצאנו לביקורת מקיפה במפעל, וראינו שהמפעל עשה בדיקות. שם לא מצאו סלמונלה".

פרופ' גרוטו הוסיף כי "בזמן הבדיקה המפעל לא מדווח לנו שהוא משווק גם את חומר הגלם התעשייתי לסלטי שמיר. אנחנו עושים הצלבות, ואז מגלים ששיווקו גם לסלטי שמיר. אצלם לא עלו על זה, הבנו שסלטי שמיר מקבלים סחורה נגועה. הנחינו את סלטי שמיר לעשות 'ריקול' מסודר. אחרי שבדקנו שוב לעומק, אנחנו יודעים שהמפעל ידע על האפשרות של הזיהום החל מ-24.7. מבחינתנו, מפעל טחינה 'הנסיך' ידע על הזיהום וסיפק תוך שהוא יודע את זה לחברת סלטי שמיר".

"השמדנו את חומר הגלם ונתנו הוראה לעצור את השיווק. למעשה כרגע המפעל הזה לא מייצר ולא משווק. אין לו רישיון יצרן. אחרי השימוע שיתבצע, נפעל בכל ההליכים המשפטיים לרבות תביעה לבית המשפט המחוזי על אפשרות של סיכון הציבור. זה הליך אזרחי שיכול להטיל עליהם קנסות וסגירה" הוסיף גרוטו.

סלטים. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
סלטים. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

חיידקים גם בצ'יפס

בתוך כך הודיעה אחר הצהריים חברת מילוטל כי נמצאו חיידקי ליסטריה במוצרי הצ'יפס הקפוא שהיא מייצרת. החברה הודיעה על איסוף המוצרים מהצרכנים בחזרה אל רשתות השיווק והורתה לציבור שלא לצרוך את המוצרים.

"חברת מילוטל ירקות מוקפאים בע"מ מבקשת ליידע את קהל לקוחותיה על כך שבבדיקות מעבדה חיצונית שנערכו למוצרי צ'יפס קפוא מתוצרת החברה, נמצא ממצא חיובי של חיידק ליסטריה מונוציטוגנס. חלק מהמוצרים יצאו משערי המפעל ושווקו", נכתב בהודעת החברה.

צ'יפס. מתוך אתר חברת 'מילוטל'
צ'יפס. מתוך אתר חברת 'מילוטל'

יחד עם זאת,  במילוטל סבורים כי אכילת המוצרים לאחר שבושלו על פי הוראות היצרן אינה אמורה להוות בעיה. זאת כיוון שבישול בחום גבוה ישמיד את החיידקים. "למען הזהירות ובתאום עם גורמי משרד הבריאות ושירות המזון הארצי, החליטה הנהלת החברה להפעיל נוהל החזרה יזומה של המוצרים".

אלו המוצרים בהם ביקשה החברה שלא לעשות שימוש:

1. טוגנים מהדרין צ'יפס משפחתי  2 ק"ג – לשימוש עד 25/07/2017.
2. צ'יפסים טוגני תפוחי אדמה מוקפאים משפחתי 2.5 ק"ג – לשימוש עד 27/07/2017.
3.  צ'יפסים אמריקאי 2.5 ק"ג לשימוש עד 26/07/2017.
4. צ'יפסים משפחתי טוגני תפוחי אדמה מוקפאים  800 גרם לשימוש עד 28/07/2017".

"החברה פועלת תחת סטנדרט איכות מחמיר ובינ"ל ועושה כל שנדרש להבטחת איכות ובטיחות מוצריה, ומתנצלת על התקלה שארעה", הוסיפו במילוטל.

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20