מתכון לספינג' של השף אבי לוי. מתוך 'ח"י ברשת' (ג')

המצרכים:

1 ק"ג קמח מנופה

כף מלח גס

3 כפות סוכר

כף שמרים יבשים

830 מ"ל מי ברז

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים מלבד המים למיקסר עם וו לישה ולשים במהירות נמוכה תוך כדי הוספת המים באיטיות. לשים עד קבלת בצק אחיד וחלק.

2. מוציאים מהמיקסר ומעבירים לקערה גדולה. לשים בקיפולים על מנת להכניס כמה שיותר אוויר אל תוך הבצק. מכסים במגבת ומניחים להתפחה שעתיים.

3. אחרי שעתיים מוציאים את האוויר בעזרת ידיים משומנות ומחזירים אל הקערה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לעוד 1.5-3 שעות.

4. פותחים ומתחילים בטיגון הספינג': מכינים קערה עם מעט מים ומרטיבים את הידיים.

5. בסיר או מחבת עמוקה מחממים שמן חצי עמוק. בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ עם חור באמצעם ומטגנים עד להזהבה יפה. הופכים ומטגנים מהצד השני.

6. מוציאים ומניחים על מסננת מרופדת בנייר סופג. מצפים בסוכר.

מרב לרנר

מרב לרנר