חג החנוכה מתקרב אלינו והנה שוב מגיעה הדילמה שמציפה אותנו כל פעם מחדש: האם לאכול סופגנייה או לא. האם לטגן לילדים את הלביבות ספוגות השמן או בעצם לוותר על התענוג המסורתי? המודעות לאכילה בריאה נמצאת לא רק בצלחת שלנו אלא גם בצלחת של ילדנו והחשש ורגשות האשם של אכילה מרובת סופגניות, ספוגות שמן או לביבות בטיגון עמוק לא נשארות רק בבטן אלא גם במחשבה מלאה ברגשות אשם. אז במיוחד בשבילכם אספנו מתכונים בריאים ומזינים של לביבות אפיות ומטוגנות עם טוויסט שלא תוכלו להפסיק לאכול!

1. פיתה שוק עם לביבות טונה מתכון באדיבות טונה סטארקיסט

קציצות טונה כרישה תפוח אדמה ופטרוזיליה, רוטב שקשוקה וטחינה.

חומרים לקציצות:

  • 1 קופסת טונה בשמן של 'סטארקיסט'
  • 2 תפוח אדמה מבושל מעוך כפירה
  • כוס פירורי לחם
  • חצי כרישה פרוסה דק מאודה בשמן זית עד להזהבה קלה
  • 1 ביצה
  • 1 כף מסקרפונה
  • 1 כפית טימין
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל

לרוטב:

  • שום פרוס

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים חצי צרור פטרוזיליה בסיר מים רותחים מעט מומלחים כ- 4 דק'.
  2. מעבירים מיד לצינון במי קרח. מניחים במעבד מזון יחד עם הטחינה וחומרי הטעם.
  3. מעבדים תוך כדי זילוף מים קרים עד לקבלת מרקם קרמי.
  4. שומרים בקירור עד להגשה.

הגשה:

מורחים את הפיתה בטחינה, מניחים כף או שתיים מהרוטב החמים, מניחים את הלביבות בפנים ומגישים עם ירק טרי (ארוגולה, רוקט, פטרוזיליה וכו')

לביבות טונה בפיתה. צילום: שני הלוי

 

2. לביבות טונה בהירה 5% בשמן כרישה ומנגולד ברוטב לימון | מתכון באדיבות טונה סטארקיסט

מצרכים:

  • 2 קופסאות טונה 5% בשמן (מסוננות)
  • 2 כרישה (החלק הלבן בלבד)
  • 1 צרור עלי מנגולד טריים
  • 2 חלמונים
  • 3-4 כפות פירורי לחם
  • שמן קנולה \ חמניות – לטיגון
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/3 כוס מיץ מלימון טרי
  • 1 כוס מים
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. להפריד את עלי המנגולד מהגבעול הלבן.
  2. לקצוץ את העלים והגבעולים בנפרד ואת הכרישה.
  3. לחמם שמן זית ולאדות את הכרישה ועלי המנגולד הקצוצים מכוסים במכסה עד שמתרככים ולאחר מכן לקרר.
  4. להוסיף לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.
  5. ליצור לביבות ולטגן 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

רוטב:

  1. לחמם שמן זית, להוסיף שום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן).
  2. לאדות 2 דקות ולהוסיף מים, לימון, מלח ופלפל ולבשל 10 דקות.
  3. להוסיף לביבות ולבשל כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

3. לביבות טונה, בטטה ותפוחי אדמה שילדים אוהבים מתכון באדיבות טונה סטארקיסט

צילום: יח"צ

 

מצרכים:

  • 3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה (מסוננות. כדאי לשמור את השמן בצד לטיגון, ולהוסיף שמן קנולה בעת הטיגון על פי הצורך)
  • 3 ביצים
  • תפוח אדמה גדול, שבושל במים והתרכך
  • בטטה בינונית, שבושלה במים והתרככה
  • 2 כפיות מלח 
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • קמח לבן (לציפוי הלביבות)
  • אופציונלי: לערבב 1 גביע יוגורט לבן 4.5% ועירית קצוצה בקערית, ולהגיש לצד הלביבות.

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה. לוקחים כף מהתערובת, מניחים בצלחת קמח, יוצרים לביבה ומשטחים.
  2. מניחים במחבת ומטגנים כל צד עד שמשחים.
  3. מניחים על נייר סופג ומגישים חם.

4. איטריות דקיקות וגבינה | באדיבות חוות דרך התבלינים

מצרכים:

  • חבילת איטריות דקיקות מבושלות, מסוננות ומקוררות
  • 250 גר' גבינה לבנה
  • 5  כפות תערובת ללביבות מתוקות של חוות דרך התבלינים
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים הכל ומתקנים טעמים (מלח/סוכר)
  2. מחממים שמן ומטגנים לביבות.
  3. מומלץ במחבת שקעים של ארקוסטיל, מינימום שמן ויוצאות לביבות מושלמות ושמנמנות.

5. לביבות בטטה | באדיבות חוות דרך התבלינים

מצרכים:

  • 3 בטטות קלופות ומבושלות
  • מלח פלפל
  • 2 כפות קמח תופח
  • 1 כף קורנית
  • 200 גר' תערובת לשניצל של חוות דרך התבלינים  
  • שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

  1. מועכים בטטות לפירה ומתבלים במלח, פלפל, קורנית
  2. מפזרים תערובת לשניצל בצלחת
  3. יוצרים מהעיסה לביבה ומצפים בפירורי לחם
  4. מחממים שמן ומטגנים להזהבה

6. לביבות תירס | באדיבות דרך חוות התבלינים

מצרכים:

  • 2 כוסות גרגירי תירס מבושלים/קופסת שימורים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס גבינת פטה מגורדת
  • 1/2 כוס קמח
  • כף תערובת  בצלית לגבינה של חוות דרך התבלינים
  • מלח/פלפל   
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המרכיבים בקערה.
  2. מחממים שמן במחבת, יוצקים בכף מהבלילה ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם עם גבינה לבנה/קוטג'/שמנת חמוצה

7. לביבות תפוחי אדמה | באדיבות דרך חוות התבלינים

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה מגורדים
  • 3/4 כוס קמח
  • מלח פלפל
  • 3  כפות תערובת ללביבות מלוחות של חוות דרך התבלינים
  • 2 ביצים
  • תרסיס שמן קנולה
      למי שאוהב ניתן להוסיף ירקות מגוררים לפי בחירה- קישואים, גזר, בטטה

אופן ההכנה:

  1. לקלף את תפוחי האדמה ולגרד אותם במגרדת.
  2. לקערה עמוקה יש להוסיף את תפוחי האדמה, לערבב עם 2 כפות קמח ולשבור את הביצה על העיסה ולהוסיף את התערובת ומלח לפי הטעם. לערבב היטב.
  3. להתיז מעט שמן על המחבת המיוחדת ואחר כך בעזרת כף לשטח את הבלילה על שקעי המחבת.
  4. לטגן צד אחד ולהפוך את הלביבה כאשר היא זהובה. יש להתיז שמן פעם אחת בלבד בתחילת העבודה.