בראוניז משויש עם שוקולד וגבינה

אביזרים :

  • תבנית בגודל של  22*23
  • מזלג
  • נייר אפייה
  • מטרפה ידנית
  • קעריות לערבוב

מצרכים:

  • 180 גרם חמאה 
  • 3 טבלאות שוקולד מריר אגו 60% מוצקי קקאו (250 גר')
  • חצי כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס של קמח לבן
  • 4 כפות מלאות קקאו משובח
  • כפית תמצית וניל
צילום: אסף אמברם

מצרכים לחלק של הגבינה:

  • 250 גר' גבינת ריקוטה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות סוכר
  • 2 טבלאות שוקולד לבן אגו (170 גר)
  • 4 כפות חלב


אופן ההכנה:

  • ממיסים יחד בפולסים קצרים במיקרוגל  שוקולד מריר, סוכר וחמאה
  • מערבבים היטב בעזרת מטרפה, מוסיפים את הווניל,המלח והביצים אחת אחת ובמהירות
  • לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו .
  • ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד הלבן ואת החלב עד להומוגניות
  • בקערה נוספת טורפים יחד את הריקוטה, הביצה, הקורנפלור והסוכר, מקפלים לתוך התערובת את השוקולד הלבן המומס
  • משמנים קלות תבנית- רצוי לרפד בנייר אפייה, מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית שופכים מעליה את בלילת הגבינה ובעזרת מזלג יוצרים מראה משוייש בין השניים
  • אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר, מצננים ואז מגישים כקוביות

בתאבון