החום הישראלי ידוע במעלותיו הגבוהות וההשפעה שלו עלינו, מחקר שנערך מצא כי בקיץ אנחנו פחות רעבים לעומת החורף בו אנו מתנחמים במרקים חמים ותבשלים כבדים. הגוף דורש מאתנו בתקופת החמסין ארוחות קלות כמו פשטידות קציצות סלטים פסטה ועוד… בקיץ קיימת נטייה מובהקת למזונות הדורשים זמן הכנה קצר יחסית – אידוי, הקפצה, צלייה או אפילו ללא כל בישול. בנוסף לכך טמפרטורת האוכל משפיעה עלינו ארוחה חמה מחממת את הגוף וכך גם מכבידה עליו ומעייפת.

במיוחד בשביל זה, 'טונה סטארקיסט' מציעה מתכונים טונה קלים לשבת להכנה בטמפרטורה הנכונה, טעימים במיוחד, עשירים בחלבון ובריאות.

 

גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה

גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה. צילום: יח"צ

 

מצרכים:

4  חצילים בינוניים

2  קופסאות טונה סטארקיסט בשמן דל נתרן

3 כפות שמן (שנותר מקופסאות הטונה)

100 גרם טחינה גולמית משומשום מלא, ללא תוספת מלח

2 לימונים

2 שיני שום קלופות

¼ צרור פטרוזיליה

½  צרור כוסברה

½ צרור נענע

1 כוס עלי סלרי אמריקאי קצוץ  (50 גרם)

כף שמן זית

2 כפות זרעי כוסברה כתושים

100 גרם עגבניות שרי

פלפל שחור גרוס לטעם

אופן ההכנה:

1.לתערובת הטחינה, הניחו בקערת המיקסר 3 כפות טחינה גדושות, מיץ מלימון אחד, פטרוזיליה, ½ מכמות הכוסברה, ½ מכמות הנענע, סלרי, שיני שום ופלפל שחור ועבדו למחית ירוקה, במידת הצורך הוסיפו מעט מים.

2.מנקבים בעזרת מזלג קליפה של שני חצילים, ומניחים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה, עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל, וקוצצים גס.

3.ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי, כף וחצי זרעי כוסברה ומעט מסלט הטחינה, תבלו עם מעט לימון. שימרו בקירור.

4.להכנת פרוסות החציל, פורסים את שני החצילים הנותרים לפרוסות דקיקות לאורכו של החציל בעובי של כ 1/2 ס"מ, מפזרים מעט שמן זית וקולים בתנור בתבנית עם נייר אפייה כ20 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר על נייר סופג.

5.מניחים בתחתית פרוסת חציל קלויה, כף אחת מסלט הטונה והחצילים ומגלגלים לסיגר.

6.מפרידים את עלי עשבי התבלין שנותרו מגבעוליהם (נענע וכוסברה), ומאחדים בקערה, מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומתבלים בזרעי הכוסברה שנותרו, לימון ומעט שמן זית.

7.מסדרים את גלילות החצילים בצלחת הגשה, מניחים סלט עגבניות, וטחינה, ומגישים.

סלט ירוקים: אפונה, שעועית ירוקה, ברוקולי ותרד, טונה 5% עם עשבי תיבול ברוטב אנשובי

טונה סטארקיסט סלט ירוקים. צילום: טל ציפורין

 

מצרכים:

טונה 5% עם עשבי תיבול

אפונה – משומרת

שעועית ירוקה – משומרת

2 גבעולי ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים

200 גרם עלי בייבי תרד טריים

עלי חסה

רוטב אנשובי:

לרסק בעזרת מוט ריסוק: קופסת אנשובי משומר (מסונן), חצי כוס שמן זית, חצי כוס מיץ לימון טרי, רבע כוס מיץ תפוזים, 2 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל.

אופן הכנה:

לאדות \ לבשל במים את הברוקולי.

לשים בקערה עלי חסה, עלי בייבי תרד, אפונה, שעועית, ברוקולי, טונה 5% עם עשבי תיבול וכמה כפות מהרוטב.

לעטר בשומשום, שקדים פרוסים וצנוברים קלויים. ניתן לפזר פרמזן / קשקבל מגורר.

 

שבלולי קרפ במילוי גבינת שמנת, טונה מעושנת ועירית

שבלולי קרפ במילוי גבינת שמנת, טונה מעושנת ועירית. צילום: טל סיוון

 

מצרכים ל- 35-40 שבלולים:

לקרפים:

4 ביצים

1/4 כוס מים

1 כוס קמח

1 כוס חלב

1/2 כפית מלח

1 כף חמאה מומסת +מעט חמאה לשימון המחבת

למלית:

קופסת טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה

250 גרם גבינת שמנת

עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  1. טורפים את מצרכי הקרפים בקערה, עד לבלילה חלקה ללא גושים, ומכניסים למקרר לשעה.
  2. משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה, מסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה ודקה.
  3. מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד השני ל-10 שניות.
  4. מערבבים את מצרכי המלית.
  5. מורחים את עלה הקרפ השכבה אחידה ולגלגל.
  6. פורסים לשבלולים (כמו סושי) ומסדרים בצלחת הגשה.

בתיאבון ושבת שלום!

מתכונים נוספים תוכלו למצוא באתר 'סטארקיסט'.